Rabarber is een friszure groente, die ook wel als fruit. Hoe roder de stelen, hoe zoeter de smaak.

Smaak

(Tuin)rabarber is een plant met lange, roze of roodachtige stengels die worden gegeten als groente. Het heeft een zure, aardse smaak en wordt vaak gebruikt in de keuken om jam, compote, taart en andere zoete gerechten te maken.

De stengels van rabarber kan je rauw eten. Echter, de bladeren zijn giftig. Rabarber is rijk aan vitamine C, kalium en andere voedingsstoffen.

Rabarber in de keuken

Rabarber staat het beste bekend om zijn gebruik in zoete gerechten, maar het kan ook worden gebruikt in salades, soepen en andere gerechten met een zure smaak. Eet rabarber met mate.

Vertaling

  • Engels: rhubarb /ˈruːbɑːb/
  • Frans: rhubarbe
  • Duits: Rhabarber

cây đại hoàng / rabarbar / rabarbara / rabarbaro / rabarbra / raparperi / ravent / rebarbora / rubarbă / ruibarbo / ραβέντι / ревень / راوَنْد / รูบาร์บ / 장군풀 / ルバーブ / 大黄

  • Berichtcategorie:ingrediënten
  • Laatste wijziging in bericht:3 augustus 2023