Nootmuskaat is een specerij afkomstig van de muskaatboom, die in regenrijke tropische kustgebieden gekweekt wordt.

nootmuskaat

Smaak

Nootmuskaat is een kruid dat wordt gewonnen uit de vrucht van de Myristica-boom, die voornamelijk groeit in Indonesië en andere delen van Zuidoost-Azië. Nootmuskaat heeft een warme, zoete en pittige smaak en wordt vaak gebruikt in de keuken als smaakmaker voor gerechten en dranken.

Nootmuskaat in de keuken

Nootmuskaat kan worden gebruikt in verschillende vormen, zoals gedroogd en in poedervorm, en wordt vaak toegevoegd aan gerechten zoals stoofpotjes, soepen, sauzen en gebak. In sommige delen van de wereld wordt nootmuskaat ook gebruikt als een traditioneel middel om de spijsvertering te bevorderen en om pijn te verlichten.

Vertaling

  • Engels: nutmeg /ˈnʌtmɛɡ/
  • Frans: noix de muscade
  • Duits: Muskatnuss

gałka muszkatołowa / hạt nhục đậu khấu / küçük Hindistan cevizi / muskat / muškatni oraščić / muskatnød / muškátový oříšek / muskotnöt / muskotti / Muskottipähkinä / noce moscata / noz-moscada / nucșoară / nuez moscada / μοσχοκάρυδο / мускатний горіх / мускатный орех / קינמון מוסקט / جُوزَةُ الطِّيبِ / จันทน์เทศ / 육두구 / ナツメグ / 肉豆蔻