kruiden en specerijen

  • mahleb

    mahleb

    Mahleb of weichselzaad is een specerij afkomstig van de pit van een wilde kerssoort. Smaak Mahleb smaakt naar kersen met een vleugje amandelen. De zaden hebben een karakteristieke geur en smaak en worden vaak gemalen tot een fijn poeder dat wordt gebruikt als smaakstof. Mahleb heeft een licht bittere, amandelachtige smaak. De smaak wordt minder […]

  • basicilum

    basicilum

    Basilicum is een zoet en aromatisch kruid. Basilicum wordt gebruikt om gerechten op smaak te brengen en is een essentieel ingrediënt in pesto-saus. Smaak Basilicum heeft een kenmerkende smaak die als aromatisch, zoet en enigszins kruidig wordt omschreven. Basicilum in de keuken Basicilum wordt vaak gebruikt in de keuken om gerechten op smaak te brengen, […]

ingrediënten

  • granaatappel

    granaatappel

    Een granaatappel is een vrucht met een ronde vorm, een leerachtige schil en een binnenkant vol sappige, felrode zaden. Het staat bekend om zijn zoete en zure smaak. Smaak De sappige felrode pitten hebben een frisse, zoetzure smaak. Granaatappels in de keuken Granaatappelpitten zijn een populaire en smaakvolle toevoeging aan verschillende gerechten en drankjes. Granaatappelpitten zijn […]

  • vlierbloesem

    vlierbloesem

    Vlierbloesems zijn de bloesems van een vlierstruik, het zijn grote schermen vol witte, kleine bloemetjes verschijnen in mei en juni en zijn eetbaar. Als je de bloesem niet plukt, groeien er zwarte bessen aan de plant: de vlierbes. Smaak & geur Vlierbloesem heeft een zoete en frisse smaak. De lichtzoete geur kan je al wandelend […]

recepten

inspiratie

  • Spirit Restaurants

    Spirit Restaurants

    Spirit is een biologisch en vegetarisch buffetrestaurant met een seizoensgebonden aanbod. Hun filosofie Ons idee is simpel: goed eten maken dat beter smaakt. Beter in je mond, in je hoofd én in je hart. Dus vind je bij ons alleen gerechten die we elke dag eigenhandig hebben klaargemaakt met respect voor mens, dier, milieu en […]